10 دلیل که اهمیت دوره پیش دبستانی

بسیاری از والدین زمانی‌ که بحث دوره پیش دبستانی برای کودکان مطرح می‌شود جمله ” اما فرزند من هنوز کودک است” را می‌گویند. والدین معتقدند که کودکان در سنین پایین هنوز سرگرم بازی هستند. اما این موضوع باید برای والدین روشن شود که دوره پیش دبستانی برای موفقیت‌ های تحصیلی، عاطفی و اجتماعی کودکان واجب است. چرا دوره پیش دبستانی برای کودکان مهم است؟ شاید بهترین پاسخ برای این سوال، توسعه مهارت‌های کودکان است.

آیا پیش دبستانی برای کودکان لازم است؟

محیط پیش دبستانی برای کودکان بسیار اهمیت دارد. بنابراین محیط پیش دبستانی باید احساس راحتی و امنیت را در کودکان ایجاد کند. پیش دبستانی اولین محیطی است که کودکان اعتماد به‌ نفس خود را در آنجا پیدا می‌کنند. این محیط به کودکان آموزش می‌دهد تا چگونه با معلمان و دوستان خود ارتباط برقرار کنند. پیش دبستانی اولین مکانی است که کودک برای آموزش وارد آن می‌شود بنابراین تاثیر زیادی در استعداد و نگرش کودکان دارد.

۱۰ دلیل که اهمیت دوره پیش دبستانی را نشان می‌دهد

۱) پیش دبستانی فرصتی برای رشد کودکان است

برای بسیاری از کودکان، پیش دبستانی اولین تجربه حضور در یک محیط یادگیری است. این فرصت به کودکان کمک می‌کند تا مفاهیم جدیدی را یاد بگیرند و آموزش‌ های خود را با دیگران به اشتراک بگذرانند. کودکان در دوره پیش دبستانی پیروی از دستورالعمل‌ها و آموزش‌ها را یاد می‌گیرند.

۲) پیش دبستانی کودکان را برای مدسه آماده می‌کند

یکی از مهم‌ترین مزایایی که دوره پیش دبستانی برای کودکان دارد، آمادگی آن‌ ها برای حضور در مدرسه است. کودکانی که در دوران پیش دبستانی حضور ندارند هنگام ورود به مدرسه دچار مشکل می‌شوند. آن‌ ها برای اولین بار وارد محیط آموزشی می‌شوند و به خوبی با مدرسه ارتباط برقرار نمی‌کنند. زمانی‌ که کودکان در پیش دبستانی حضور دارند طبق یک برنامه آموزشی منظم نه تنها بازی می‌کنند بلکه آموزش نیز می‌بینند. در واقع دوره پیش دبستان، کودکان را برای حضور در مدرسه آماده می‌کند.

۳) پیش دبستان رشد اجتماعی و عاطفی کودکان را تقویت می‌کند

برای اینکه کودکان یادگیری بهتری داشته باشند باید با معلمان احساس راحتی داشته باشند. این بدین معنی است که کودکان باید نسبت به معلمان در پیش دبستانی احساس امنیت داشته باشند. کودکانی که در سنین ۴ الی ۶ سالگی قرار دارند و وارد محیط پیش دبستانی می‌شوند احتیاج به روابط اعتمادپذیر دارند. برنامه‌های پیش دبستانی مناسب روابط بین معلمان و کودکان را پرورش می‌دهد و کودکان علاقه بیشتری برای یادگیری پیدا می‌کنند.

۴) پیش دبستانی یک محیط ساختار یافته است

دوره پیش دبستانی به کودکان آموزش می‌دهد تا در یک محیط آموزشی درس یاد بگیرند و با دوستان خود بازی کنند. این بدین معنی است که کودکان در یک محیط ساختار یافته قوانین مربوط به یک محیط را یاد می‌گیرند و فعالیت‌های خود را با توجه به این قوانین انجام می‌دهند.

۵) کودکان انتخاب‌های متنوعی دارند

کودکان در محیط پیش دبستانی با انتخاب‌های زیادی روبه‌ رو هستند. آن‌ ها می‌تواند با دوستان خود بازی کنند، به تنهایی نقاشی بکشند و …. این موضوع موجب می‌شود که آن‌ ها احساس تنهایی نکنند و از زمان خود به بهترین شکل استفاده نمایند.

بیشتر بخوانید: آنچه که در مورد مدارس پیش دبستانی باید بدانید

۶) کودکان مراقبت از خود و دیگران را یاد می‌گیرند

کودکان با یادگیری مراقبت از خود و دیگران احساس شایستگی و توانایی پیدا می‌کنند. به عنوان مثال ممکن است معلم از کودک بخواهد در انجام برخی فعالیت‌ها به دوست خود کمک کند. این موضوع به کودکان کمک می‌کند تا احساس بهتری داشته باشند. در مثالی دیگر، کودکان در محیط پیش دبستانی آموزش می‌بینند که دستان خود را قبل از وعده ناهار بشورند و وسایل خود را در کیف مخصوص قرار دهند.

۷) پیش دبستانی مهارت‌های زبانی و شناختی را بهبود می‌دهد

یکی از مهم‌ ترین دلایل اهمیت دوره پیش دبستانی برای کودکان، افزایش مهارت‌های زبانی و شناختی کودکان است. کودکان می‌توانند در پیش دبستانی مهارت‌های زبانی خود را بهبود دهند. کودکان در سنین ۴ الی ۶ سالگی در حدود ۹۰۰ الی ۲۵۰۰ کلمه یاد می‌گیرند. آن‌ها در محیط پیش دبستانی ساختن جملات طولانی‌تر و پیچیده‌ تر را یاد می‌گیرند. کودکان می‌توانند با سوال کردن در مورد مباحث مختلف هنر، علوم، ریاضی و … مهارت‌های زبانی خود را نیز بهبود دهند.

۸) معلمان پیش دبستانی کنجکاوی کودکان را پرورش می‌دهند

معلمان در کلاس سوال‌ هایی را از کودکان می‌پرسند و به عقاید کودکان گوش می‌دهند. هدف معلمان، گرفتن پاسخ‌های درست از کودکان نیست. معلمان با سوال پرسیدن، کنجکاوی و انگیزه کودکان را پرورش می‌دهند. معلمان در دوره پیش دبستانی از علائق و ایده‌های کودکان برای انجام فعالیت‌ها استفاده می‌کنند. کودکان در این دوره تصورات فعالی دارند و از طریق بازی این تصورات را بهتر یاد می‌گیرند. معلمان در دوره پیش دبستانی به کودکان یاد می‌دهند که مرز بین واقعیت و خیال چیست.

۹) پیش دبستانی مهارت‌های ریاضی و درک کودکان را تقویت می‌کند

کودکان معمولا در سنین پایین به مهارت‌ های ریاضی علاقه زیادی دارند. آن‌ ها کنجکاو هستند و به دنبال یادگیری مسائل جدید می‌روند. به عنوان مثال زمانی‌که برای کودکان هدیه می‌گیرید آن‌ها بلافاصله دستورالعمل بازی را در دست می‌گیرند و تلاش می‌کنند با استفاده از تصاویر مفاهیم را یاد بگیرند. کودکان در محیط پیش دبستانی می‌توانند فعالیت‌ها و بازی‌های متنوعی را انجام دهند. این فعالیت‌ها موجب می‌شود مهارت‌های ریاضی آن‌ها افزایش پیدا کند.

خرید کتاب ریاضی پیش دبستانی

۱۰) مهارت‌های حرکتی کودکان افزایش پیدا می‌کند

کودکان معمولا در پیش دبستانی بازی‌ های مشخصی انجام می‌دهند. این موضوع موجب می‌شود که مهارت‌های حرکتی کودکان نیز افزایش پیدا کند. آن‌ ها محیط اطراف خود را به خوبی می‌شناسند و با توجه به فعالیت‌های مشخص در پیش دبستانی بازی می‌کنند. کودکان با استفاده از این فعالیت‌ها هماهنگی لازم باری تعادل چشم، دست و … را به دست می‌آورند.

محتوای دروس پیش دبستانی

بازی و سرگرمی

آموزش آواها و صداها

آموزش اعداد

آموزش ساعت

آموزش مسائل ریاضی به صورت ساده

نقاشی

رنگ‌آمیزی

و …